torsdag 20 juni 2019

Planerat månadsköp juli 2019

I juli planerar jag att köpa aktier i Kindred.

Jag har tidigare lockats in i spelbranschen via mina tidiga innehav Evolution Gaming och Catena Media och plockade nu senast in Aspire Global i portföljen.

Aspire Global har visserligen en egen spelsida (Karamba) men det är inte det som är caset i det bolaget, där är det ju deras B2B som lockar.

Nu har jag hunnit vänja mig lite vid branschen och känner mig klart tryggare och redo att köpa en renodlad spelaktör.

Valet har fallit på Kindred som omnämnts av flertalet poddar jag lyssnar på (poddar är ett bra sätt att få inspiration och uppslag till nya bolag, men kräver så klart att man gör sin egen analys). Kindred har nämnts och diskuterats av så väl Börspodden. Market Makers och Kvalitetsaktiepodden.

Bolaget växer vinsten och omsättningen, värderas till P/E 12 med en direktavkastning på 8 %.

Jag köper inte bolaget som någon direkt tillväxtraket utan ser caset som en kassaflödesmaskin där hela vinsten i dagsläget delas ut till aktieägarna. Jag hoppas att bolaget inte ska påverkas allt för mycket av olika svängningar i konjunkturen utan att man fortsätter tjäna pengar och dela ut dem till aktieägarna, på så sätt får jag ett stabilt och bra kassaflöde att investera i bra bolag när börsen svajar ordentligt osv. Kindreds storlek och marknadsandel medför dels att man har muskler att tävla mot konkurrenter i form av marknadsföring, men också att man kan bära upp de kostnader som krävs i form av compliance för den regelefterlevnad mm som krävs på reglerade marknader.

Det finns så klart risker också, den Nederländska marknaden mm är inte helt friktionsfri, och tillväxtmöjligheter i form av den amerikanska marknaden mm.

Sportsbetting utgör 48 % av bolaget, vilket är en mer socialt accepterad form av spel och som inte ligger bakom den mest aggressiva marknadsföringen vi sett de senaste månaderna (lex Ninja Casino).

Med min månatliga insättning på 5 000 kr uppgår min kassa för aktieköp till ca 18 400 kr, jag avser köpa Kindred för 10 000 kr i juli, vilket med direktavkastningen 8,15 % skulle tillföra portföljen 815 kr i månatliga utdelningar.

Detta inlägg kanske blev lite osammanhängande och rörigt, men med mycket att göra så väl på jobbet som privat inför kommande semester hinner jag inte vara mer strukturerad för tillfället.

Investeringen på 10 000 kr är bara den första planerade av flera köp. Bolaget kommer inte bli ett "kärninnehav" i portföljen men jag har ändå för avsikt att ge bolaget stort utrymme. Jag kommer dock invänta rapporten för Q2 och läsa igenom den ordentligt (förhoppningsvis får jag tillfälle för detta i sommar) och sätta mig in i bolaget lite bättre. Q1 har drabbat bolaget i form av utbetalda bonusar till så väl nya som befintliga kunder samtidigt som man börjat betala skatt här i Sverige, framtida rapporter blir således lite extra intressanta att ta del av nu när mycket förändrats för bolaget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar