måndag 15 juni 2020

Portföljuppdatering

Jag har gjort mindre justeringar i portföljen sedan senaste inlägget.

  • Köpt 50 st aktier i Neonode (2 400 kr)
  • Köpt 50 st aktier i Millicom (12 000 kr)
  • Köpt 65 st aktier i Instalco (10 000 kr)
Neonode

Detta är en aktie som det kan hända mycket i framöver, jag ville inte stå helt vid sidlinjen utan vara en del i företagets framtid. Idén kommer från podden "Fill or Kill". Bolaget utvecklar "touchless touch" vilket borde få en uppsving i dessa virustider. Branscher som kan ha nytta av detta är restauranger, flygplatser osv där många människor samlas och gör beställningar mm via en skärm. Dessutom verkar bilindustrin gå allt mer i denna riktning framöver. En "dubbelnotering" verkar vara på gång i Sverige.

Millicom
Detta verkar vara en väldigt nedpressad aktie. Både pga Corona men också sedan Kinneviks försäljningar i bolaget. Verksamheten är av defensiv natur och jag ser därmed nedsidan som begränsad. Bolaget är köpt i förhoppning om högre kurser framöver varvid jag säljer mitt innehav.

Jag har tittat på bolaget förut och avstod att köpa vid 432 kr men köpte nu istället till kursen 244 kr.

Instalco

Ett riktigt förvärvsdrivet bolaget, som köper bolag som jobbar med installationer i fastigheter (vatten, avlopp, el, ventilation, värme, kyla osv). Man bygger upp kluster med innehav som kan hjälpas åt vid upphandlingar, inköp mm men där varje bolag ändå behåller sin kultur mm. På huvudkontoret jobbar endast ett fåtal medarbetare (12 st tror jag det är) så man är inte kostnadstung.

Bolaget verkar växa så det knakar. Jag hoppas detta kan bli ett stort innehav i portföljen framöver, jag avser öka mitt innehav i omgångar.

Övrigt

Jag hoppas framöver kunna köpa in aktier i Brdr Hartmann och Nvidia. Jag kanske finansierar ett köp i Hartmann genom en försäljning av lite aktier i STORE (som har kommit upp en del i kurs sedan mina köp mitt i krisen).

Jag har totalt 10 % likvider i porföljen, och tror att det kan vara klokt att ha en del cash kvar fram på höstkanten (eller rent av när Q2-rapporterna trillar in). Jag planerar inte så mycket köp och aktivitet än de två nämnda bolagen ovan samt att jag kanske köper in mig lite mer i Instalco.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar