onsdag 4 mars 2020

Nya börsfall - planerar små köp

Insättningarna till portföljen har egentligen upphört, allt kapital ska under hela 2020 (och sannolikt en bit in på 2021) oavkortat gå till konstantinsatsen för ett villaköp.

Men!

I och med det tilltagande börsfallet verkar det öppna sig en del intressanta möjligheter på börsen. Även om börsen som helhet inte ser direkt superbillig ut börjar vissa enskilda aktier se billiga ut. OMXS30 handlas -4,4% sedan årsskiftet, -10,8% sedan toppen 20 februari men handlas helt oförändrad sedan 3 december eller 18 oktober då indexet låg på samma nivå som idag.

Enskilda aktier däremot handlas avsevärt mycket billigare. Ett exempel är senaste tillskottet i portföljen, HiQ som handlas till P/E 14 med lägsta kursen sedan april 2016. Även Husqvarna handlas på lägsta nivån sedan april 2016 och Kindred sedan augusti 2014.

Detta är tre exempel på bolag som handlas till historiskt låga kurser och som sannolikt kommer påverkas negativt i följderna av Coronaviruset på kort eller medellång sikt men som i långa loppet kommer återhämta sig till fullo.

Utöver börsfallet har sparandet till kontantinsats gått långt över förväntan och det är beslutat att göra mindre insättningar till portföljen om börsen fortsätter nedåt, så möjligheten finns att mindre köp genomförs framöver.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar