söndag 24 juni 2018

Jag säljer inte Clas Ohlson

Clas Ohlson har som bekant gått ner avsevärt på börsen under en längre tid, och handlas nu till P/E 13 och en direktavkastning närmare 9 %.

En sänkning av utdelningen är inte orimlig att förvänta sig, men samtidigt är en oförändrad vinst heller inte orimlig att förvänta sig. Varumärket är starkt, alla vet att butikerna finns, ledningen håller sakta på att stöpa om bolaget (med mindre butiker, mer E-handel osv).

Jag kommer att stanna kvar som ägare i bolaget.

En risk finns givetvis i ett scenario där konjunkturen faller och bostadspriserna med den, då kommer hemmapysslare sannolikt att spara pengarna istället för att göra "lyxrenoveringar" hemma (alltså sådana justeringar i hemmet som kanske inte är nödvändiga, men ändå önskvärda). Å andra sidan kanske man i större utsträckning väljer att göra underhåll och service på sin egen bostad själv i större utsträckning istället för att anlita snickare/hantverkare vilket kanske snarare gynnar Clas Ohlson.

Jag misstänker att det tar tid innan en position i Clas Ohlson belönas genom högre aktiekurs, men jag tror att bolaget kommer generera vinst och dela ut pengar under tiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar